Oregano og Dukatsommerfugl

Nyheder 2017Forside

Bestillingslister

Katalog

opdat. 18. februar 2017


Planter:

Krybende Kulsukker / Lav kulsukker / Storblomstret Kulsukker
Symphytum grandiflorum

Det er en lav ca. 20 cm høj tæppedannende kulsukker. Den er umanerlig god til at undertrykke ukrudt når den er etableret. Selv mod Skvalderkål har den et godt ry. Den trives næsten overalt, men ikke for tørt. Blomstrer med hvidgule blomster april-maj.

Grønsagsfrø:

Skoleagurk La diva miniagurkSkoleagurk
La diva

Kraftig, sund mini agurk med omkring 20 cm lange, glatte, velformede frugter. Han og hunblomster. Modstandsdygtig over for meldug. God smag.
Drivhussort.

Gul rødbede
Golden detroit

En flot gulkødet rødbede der bevarer farven ved tilberedning.

Stolthenriks Gåsefod
Chenopodium bonus-henricus

En også i Danmark vildtvoksende plante, der har været dyrket længe. Bladene kan bruges som spinat, blomsterknopper svitses i smør, unge skud bruges som asparges. Flerårig op til 50 cm høj. Kan deles som en staude om foråret.


Krydderurtefrø:

Chili LIla LuziChili
Lila Luzi

Dekorative små chili med violette blade. Mangefrugtet. Modner fra violet over gul og orange til rød. Over middelstærk. Velegnet til krukker et lunt sted.


Lægeplantefrø:

OksetungeOksetunge
Anchusa officinalis

2-flerårig. Rødderne bliver brugt som farveplante. Unge blade og blomster i salat. Insektplante. Vokser vildt i Danmark


Blomsterfrø:

BlåkvastBlåkvast
Ageratum houstonianum

Blå, lilla, pink til hvide blomster fra maj til november. 40-60 cm. God til afskæring. Sommerfugleblomst. Dyrkes som sommerblomst men flerårig som stueplante.

Flerårig Ridderspore, Stauderidderspore
Delphinium cultorum

Blandede blå farver. Blomstrer fra andet år juni-september. 120-150 cm. Flerårig staude.

Bondetobak Nicotinia rusticaBondetobak
Nicotinia rustica

Gule blomster. Juli-september. 80 cm. 1-årig. Bruges til tobak og tiltrækker aftensværmere.


Bøger:

Vitalitet, Jens Otto AndersenVitalitet - fra muld til mave
Jens Otto Andersen 135 s. paperback. 21 x 27 cm.

 

Ny bog om vitaliteten i vore fødevarer En vidunderlig holistisk sammensætning af ord. En bog skrevet af en forbilledlig nysgerrig person, der utrætteligt opsøger og undersøger viden og sammenhænge for at igangsætte en nødvendig forandring i samfundet…

 

Samtidig er bogen et sjældent godt bud på at tage kompliceret stof og oversætte det til forståelig, relevant læsning… Fortættet, relevant forståelig og ufattelig øjenåbnende. I bogen kan man på ganske få timer gøre sig klog på et utal af videnskaber, der giver unikke brikker til det store puslespil…

Bogen udfolder på levende vis et helt univers af viden som verden og jorden har brug for. Naturen og landbruget er ikke en reduktiv størrelse vi kan justere og kontrollere, men en utrolig kompleks og genial organisme, vi skal understøtte og værne om. Bogen udstiller udfordringen vi står over for og dokumenterer samtidig en bundlogisk og nødvendig vej vi kan gå…

En retning imod et paradigmeskifte, hvor vi globalt begynder at samarbejde med vores ressourcer i naturen, landbruget og forarbejdningsindustrien. I stærk kontrast til det, der foregår i dag, hvor vi forsøger at kontrollere og ændre den komplekse natur, vi har fået i gave. Mange, der ser på kloden, befolkningstilvæksten og efterspørgsel efter kød, tror, at den eneste vej til mætte maver er effektivt landbrug…

At vejen, som Jens-Otto peger på, så samtidig ser både æstetisk, sanselig, social, sjov, intens og dragende ud, gør det kun mere interessant. Naturen kan så glimrende og på naturligste vis selv… Fra bogens forord af Søren Ejlersen. Kok, drivende kraft i iværksætteri og innovation i virksomheden Aarstiderne, og leder af skolehave-projektet ’Haver til Maver’ siden 2006.

For den læser der gerne vil vide forskellen ernæringsmæssigt på
Konventionel, Økologisk og Biodýnamisk dyrkning.

Bestillingslister


Nyheder 2016 - Nyheder 2015 - Nyheder 2014

Nyheder 2013 - Nyheder 2012 - Nyheder 2011

Nyheder 2010 - Nyheder 2009 - Nyheder 2008 - Nyheder 2007

Nyheder 2006 - Nyheder 2005 - Nyheder 2004 - Nyheder 2003


Forside - Bestillingslister - Katalog - Top

www.urtegartneriet.dk

copyright 2017 Urtegartneriet