Udgivet i

Links

Danske links

Urtekildens planteleksikon er endnu et omfattende norsk urteleksikon. Imponerende mange oplysninger om især det medicinske, men også det botaniske.Lieber Herbarium II: Den ukomplette reference-guide til plantemedicin. En ny dansk database under opbygning. Man kan søge på en urt, og se hvad den hjælper mod. Man kan også søge på en sygdom, og finde urterne mod den. 11 sprog (dansk, engelsk, tysk svensk, norsk, islandsk og finsk). Over 1500 urter.
Naturbasen er Danmarks største naturhjemmeside. Dyrene, fuglene og de vilde planter hænger jo tæt sammen med den økologiske have. Her er bla. gallerier, artsbeskrivelser, observationsdatabase og ikke mindst fora, hvor man kan få svar på næsten alt af eksperter.Foreningen for Biodynamisk Jordbrug, her kan man læse om biodynamik, finde avlere, oplysninger, links og meget andet.
Holsterbro Urtehave En åben have hvor der arbejdes med at forene det økologiske, det nyttige, det naturlige og det æstetiske.
En selvforsynende parcelhushave.
Mange gode artikler om krydderurter, grønsager og mange andre spændende ting.
Gourmethaven er en hjemmeside skrevet af en privat haveejer i Århus, der virkelig brænder for sagen. Her er mange interessante oplysninger og artikler om især grønsagsdyrkning. Desuden en del om frøhøst og gamle sorter og meget mere. Haven kan besøges efter aftale.
Slottet i Smørmosen På denne hjemmeside kan du læse om hvordan Sølva Falgren og Jens Juhl dyrker deres have økologisk.
Indhold:
Øko selvforsyning, Aktiviteter, Madopskrifter, Billedgalleri,
Bøger, Slottets Nyhedsbrev, Havekursus, Biologisk mangfoldighed i haven.
Landsforeningen Praktisk Økologi “PØ” har fået ny  hjemmeside Havenyt, med ugens arbejde i haven, mange artikler om planter, og meget mere.
Nogle Urtesnaps – sider:
Engelund.dk – Snapseruten – Karaffelland
Økonet er en dansk side om økologi der hører til foreningen: Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis.
Urtegården Her sælges æteriske olier udvundet af urter til duft, bolcher, salve og medicin m.m. Desuden kurser i den slags ting og lægeurte kurser.Økologi er en portal for Økologisk Landsforening.
Her findes daglige nyheder fra den økologiske verden, samt links til alskens oplysning om emnet. Økoweb er en meget omfattende side om alt vedrørende økologi i Danmark. Den ældste økoportal.
Nogle havesider:
Det danske haveselskab
 

Udenlandske links

Plants for a Future er et Engelsk projekt der omfatter en økolandsby m.m. Veganere der går ind for permakultur. Mange spændende artikler om planter, f.eks. “den spiselige græsplæne”.
Linket virker ikke i øjeblikket, men kommer nok igen!
PFAFdatabasen er Plants for a Futures online database over spiselige og medicinske planter. Omkring 7000 plantearter udførligt beskrevet fra mange synsvinkler. Ufatteligt stort værk.
A Modern Herbal Den klassiske urtebog fra 1931 af Mrs. M. Grieve online. Over 1000 urter meget udførligt beskrevet. Et storværk. SWSB Michael Moore en stor side om urtemedicin. Adskillige ældre bøger der kan downloades, plus diverse artikler og bøger af Michael Moore der er en meget erfaren amerikansk urtelæge. Der er også en billedsamling.
Henriettes Herbal Homepage en stor side der blandt meget andet indeholder de storartede faq’s Medicinal herbs og Culinary herbs.Herbal Smoking Mixtures en fil om fremstilling og anvendelse af urtetobak.
Herbnet er en side om urter, der blandt andet indeholder et online tidsskrift, med månedens lægeplante, krydderi, æteriske olie, potpourri m.m. Fremragende læsning.Gernot Katzer’s Spice Pages er en overvældende side med artikler om rigtig mange krydderurter og krydderier.
Gode beskrivelser og billeder, og ikke mindst hvordan de anvendes.

Diverse

Birkemosegaard er en biodynamisk gård på Sjællands Odde der dyrker korn, grønsager, frugt og har et dyrehold.
De har en gårdbutik og kører vareture på dele af Sjælland.

Ellinggrønt
-Elling Grønt er et økologisk frilandsgartneri der ligger ca. 10 km. udenfor Silkeborg.
Her kan private (og andre) bestille friske grøntsager og hente dem efter aftale.

Gothenborg er en lokal økologisk gårdbutik ved Them, Silkeborg. De producerer også ænder og kyllinger.

Jordkærgaard
-JordKærGård er et regenerativt økologisk mini-landbrug beliggende nord for Silkeborg. Her dyrkes grøntsager, urter, frugt og bær, som sælges lokalt til både private og erhverv.

Biodynamisk Biavl  med mere. Ved Erik Frydenlund.
Urbakgård er en økologisk gård i nabolaget, hvor vi køber Limousine oksekød. Det er noget helt specielt kød. Kød kan afhentes når de slagter.

Hinge mejeri ved Kjellerup er økologisk. Her køber vi tit ost, smør og mælk.

Silkeborg Turisme

Bølling Sø er en nylig genoprettet sø på på ca. 360 ha omgivet af ca. 475 ha marker, enge, overdrev og krat. Disse arealer er fredet for at skabe et smukt og varieret landskab til gavn for både menneske og natur.
Den ligger kun 3-4 km fra os i luftlinje og er absolut et besøg værd.

Disclaimer:Disse sider er opslags- og referenceværker, og er ikke beregnet til at foretage diagnosticering efter, eller som vejledning til behandling af syge mennesker. De på siderne nævnte planter og forslag til opskrifter, bør ikke erstatte autoriseret lægelig behandling. Forfatterne fralægger sig ethvert ansvar for skader forårsaget af ukvalificeret brug af de på disse sider nævnte planter og eventuelle forslag til opskrifter.
Vi kan naturligvis heller ikke tage ansvaret for oplysninger på nogen af de sider vi linker til, da de kan ændre sig løbende.