Der findes en del salattyper der kan sås i august-september, med henblik på at blive høstet om efteråret, vinteren og næste forår.
Især om vinteren og om foråret mangler vi jo i høj grad at kunne plukke friskt grønt til salatskålen. De planter vi nævner her vil normalt stå grønne hele vinteren, eller kommer meget tidligt igen tidligt forår. Hvis man dyrker dem i drivhus kan man høste når der er dækket af sne udenfor.
Vårsalat og vinterportulak er gode som grundsalat, og så milde i smagen at selv børn kan lide dem. Stærke salattyper giver smag til salaten.
Sareptasennep, grøn og rød har en sennepsagtig smag.
Lægekokleare også kaldet skørbugsurt smager i retning af karse/peberrod.
Bibernelle smager i retning af agurk, med et strejf af nødder.
Namenia har en frisk kålsmag.
Vild rucola smager stærkere end almindelig rucola.
Vinterkarse smager ca, som brøndkarse.
Ved blomstring om foråret anbefaler vi at bruge blomsterne (og blade) i salater m.m.
Alle vintersalater kan også bruges som grønt drys, og der er det kun fantasien der sætter grænser. Vi bruger dem til alt, eksempelvis kartofler, sammenkogte retter, ris, pasta, smørrebrød osv.
I drivhus vokser planter kraftigere, og man kan udvide med planter som Persille og Snitselleri som her også normalt vil holde sig vintergrønne. Mange andre urter vil her også gå meget tidligt i gang om foråret.
Ps.
Når man nu er i gang, er det også tid til at så grøngødning og stauder der skal have kulde for at spire.